Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) üçüncü fazı ile Afyonkarahisar, Karabük, Kayseri ve Kütahya illerinde yeni bir kalkınma süreci başlatıldı. Toplam 46 milyon avro bütçeye sahip olan ve 2030 yılına kadar sürecek olan proje, söz konusu illerin 28 ilçesi ile 681 köyünde yaşayan üreticileri kapsıyor.
12 İlde Kırsal Dönüşüm – Kırsal Dezavantajlı Alanlar
Daha önce sekiz ilde uygulanan KDAKP, yeni dönemle birlikte toplam 12 ile ulaştı. Proje kapsamında, yerel ihtiyaçların belirlenmesi ve yatırımların etkin yönetilmesi amacıyla Afyonkarahisar, Karabük, Kayseri ve Kütahya’da Yerel Kalkınma Platformları kuruldu. Bu platformlar, katılımcı bir yönetim anlayışıyla stratejik yatırım planlarını oluşturdu.
Kadın ve Genç Üreticilere Destek – Kırsal Dezavantajlı Alanlar
Genel Müdür Dr. Osman Yıldız’ın katılımıyla Kayseri’de tanıtılan Faz 3, kırsal nüfusun refahını artırmayı ve iklim değişikliğine uyum kapasitesini güçlendirmeyi amaçlıyor. İlk iki fazında 69 bin haneye 1,5 milyar TL’nin üzerinde destek sağlanan program, yeni dönemde de özellikle kadın ve genç üreticilerin ekonomik hayata katılımını önceliklendiriyor.
Kaynak: www.tarimorman.gov.tr

