Ana SayfaEkonomiTürkiye Uluslararası Nükleer Bilim Olimpiyatı İçin Hazır

Türkiye Uluslararası Nükleer Bilim Olimpiyatı İçin Hazır

Türkiye, 2-9 Ağustos tarihleri arasında Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde gerçekleştirilecek olan 3. Uluslararası Nükleer Bilim Olimpiyatı‘na ilk kez yarışmacı olarak katılıyor. Geçen yıl gözlemci statüsünde yer aldığı organizasyonda bu kez milli takımla temsil edilecek olan Türkiye adına, İstanbul Özel Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencileri mücadele edecek.

Yoğun Hazırlık ve Eğitim Süreci – Uluslararası Nükleer Bilim

Toplam 30 okulun başvurduğu eleme sürecini başarıyla tamamlayan öğrenciler, nükleer teknoloji alanında kapsamlı bir müfredata tabi tutuldu. Atom yapısı, radyasyon güvenliği, fisyon ve füzyon gibi teknik konuları içeren eğitim programı kapsamında, Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu (TENMAK) bünyesindeki Nükleer Enerji Araştırma Enstitüsü (NÜKEN) öğrencilere uygulamalı destek sağladı.

Hedef Madalya ile Dönmek – Uluslararası Nükleer Bilim

Olimpiyat öncesi son hazırlıklarını tamamlayan ekip, ülkelerini uluslararası arenada başarıyla temsil etmeyi hedefliyor. Takım üyelerinden Ömer Akan ve Mert Andaç Kara, yarışmaya yüksek motivasyonla hazırlandıklarını belirterek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın destekleriyle madalya kazanmayı amaçladıklarını ifade etti.

Kaynak: enerji.gov.tr

battal
battalhttp://www.habervip.org
Battal Merk, Türkiye merkezli yerel ve güncel haberler üzerine çalışan bir haber editörüdür. Yerel yönetimler, kamu duyuruları, sosyal gelişmeler ve bölgesel olaylar hakkında özgün haber içerikleri üretmektedir. Hazırlanan haberlerde doğruluk, güncellik ve kamu yararı öncelikli olarak ele alınmaktadır. Yayınlanan içerikler yerel kaynaklar, resmi açıklamalar ve saha bilgilerine dayanmaktadır. İletişim: battalmerkk@gmail.com
İLGİLİ MAKALELER
- Advertisment -
Google search engine

EN POPÜLER

SON YORUMLAR