Antalya’da 9-20 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek COP31 İklim Değişikliği Zirvesi için hazırlıklar kapsamında Garanti BBVA ve BBVA, organizasyonun ‘Küresel Bankacılık Partneri’ olarak belirlendi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve COP31 Başkanı Murat Kurum, iş birliğini görüşmek üzere Garanti BBVA Genel Müdürü Mahmut Akten’i Bakanlıkta kabul etti.
Sürdürülebilir Kalkınma İçin İş Birliği – Garanti BBVA
Bakan Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye’nin iklim eylemi konusundaki kararlılığını kamu ve özel sektör iş birliğiyle dünyaya duyuracaklarını vurguladı. Kurum, sürdürülebilir kalkınma sürecine katkı sunan Garanti BBVA ve BBVA’nın zirveye dahil olmasından memnuniyet duyduklarını belirterek, taahhütlerin eyleme dönüşmesi için istikrarlı adımların süreceğini ifade etti.
Stratejik Ortaklık Vurgusu – Garanti BBVA
BBVA CEO’su Onur Genç, gelişmiş ve gelişmekte olan pazarlardaki tecrübelerini COP31’in öncelikleri doğrultusunda kullanacaklarını kaydetti. Garanti BBVA Genel Müdürü Mahmut Akten ise bu ortaklığı Türkiye’nin sürdürülebilir dönüşümünü hızlandıracak stratejik bir yolculuk olarak nitelendirdi. Zirve sürecinde daha önce Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ‘COP31 iş dünyası elçisi’, Uluslararası Enerji Ajansı ‘stratejik ortak’, Türkiye Bankalar Birliği ise ‘finansal alandaki iş ortağı’ olarak görevlendirilmişti.
Kaynak: csb.gov.tr

