Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Eskişehir-Kütahya kara yolu üzerinde hizmete giren Takmak Yangın Söndürme ve İlk Müdahale Ekip Binası’nın açılışında orman yangınlarıyla mücadele verilerini paylaştı. Son 72 saatte ülke genelinde 138’i orman dışı olmak üzere toplam 218 yangına müdahale edildiğini belirten Yumaklı, bu olayların 213’ünün kontrol altına alındığını duyurdu.
Devam Eden Yangınlarda Rüzgar Etkisi – yangına müdahale edildiğini
Halen devam eden 5 yangın bulunduğunu ifade eden Bakan Yumaklı; Balıkesir-Gömeç, Antalya-Alanya ve Mersin-Gülnar bölgelerinde büyük ölçüde kontrol sağlandığını belirtti. Aydın’ın Çine ilçesindeki yangın ile Balıkesir’in Susurluk ilçesinde saatte 50 kilometreyi aşan rüzgar hızıyla süren yangınlarda ekiplerin hassas çalışmalarını sürdürdüğünü vurguladı. Rüzgar kaynaklı risklerin önümüzdeki haftaya kadar devam edebileceği konusunda uyarıda bulundu.
Müdahale Süresi 10 Dakikaya İnecek – yangına müdahale edildiğini
Yangınlara ilk müdahale süresinin mevcut durumda ortalama 11 dakika olduğunu kaydeden Yumaklı, bu süreyi 10 dakikaya indirmeyi hedeflediklerini açıkladı. Türkiye genelinde 1600 ilk müdahale noktası ve 882 orman ilk müdahale ekip binası bulunduğunu hatırlatan Bakan, açılışı yapılan yeni tesisin stratejik konumu sayesinde Eskişehir, Kütahya ve Bilecik illerine hizmet vereceğini belirtti.
Kaynak: www.tarimorman.gov.tr

