Bir blog gönderisi, büyük ölçüde organik trafiği çekmek ve potansiyel müşterileri dönüştürmek ve nihayetinde geliri artırmak için kullanılan bir pazarlama aracıdır.
Değerli içerik oluşturmak madalyonun bir yüzüdür; diğer taraf içeriğinizi görünür kılmaktır. SEO optimizasyonunun devreye girdiği yer burasıdır. Etkili bir SEO stratejisi, içeriğinizle ilgilenen ve ilgilenen okuyucuları getirecektir.
Daha iyi SEO sonuçları için blog yayınınızı nasıl optimize edeceğinize dair dört ipucu:
Anahtar kelime araması yapın ve sonuçları uygulayın
URL yapısını özelleştirin
İçeriğinize dahili bağlantılar ekleyin
Öne çıkan snippet'ler için optimize edin
İçindekiler
1.) Anahtar Kelime Arama Yapın ve Sonuçları Uygulayın:
2.) URL Yapısını Özelleştirin:
3.) İçeriğinize Dahili Bağlantılar Ekleyin:
4.) Öne Çıkan Parçacıklar İçin Optimize Edin:
Çözüm:
1.) Anahtar Kelime Arama Yapın ve Sonuçları Uygulayın:
Anahtar kelime arama, kullanıcılarınıza en çok hitap eden konuyu belirlemenize yardımcı olur ve arama motoru verilerini temel alır.
Anahtar kelime araştırması yaparken, doğru anahtar kelimeleri bulmanıza yardımcı olabilecek ve okunabilirlik, dil tonu ve ortalama makale uzunluğu hakkında size bilgi verebilecek SEMrush gibi araçları kullanabilirsiniz.
En yüksek arama hacmine ve en düşük sıralama zorluğuna sahip anahtar kelimeleri seçin. Blog gönderilerinizle alakalı anahtar kelimeler bulduğunuzda, bunları içerik stratejinizi tasarlamak için kullanabilirsiniz.
Anahtar kelimelerinizi blogun başlığına, metnin kendisine ve meta etiketlere uygulayın.
Kullanıcılarınızın arama amacını aklınızda bulundurun. Kullanıcıların niyet türleri, bilgi amaçlı (kullanıcılar bilgi arar), işlemsel (bir şey satın almak isteyen kullanıcılar) ve gerçek bulma araması (kullanıcılar belirli bir ürünü veya hizmeti arar ve en iyi seçenekleri inceler) olabilir.
Blog gönderilerinizde uzun kuyruklu anahtar kelimeler kullanın, çünkü bunlar amaca dayalıdır ve potansiyel müşterilerinizi müşterilere dönüştürme olasılığı daha yüksektir. Uzun kuyruklu anahtar kelimeler, arama sorgularında daha az kullanılan, ancak bir satın alma noktasına ulaşan potansiyel müşteriler tarafından kullanılan daha uzun ve daha spesifik kelime öbekleridir.
2.) URL Yapısını Özelleştirin:
URL'nizin yapısı, içeriğiniz ve kullanıcı arasındaki bağlantı olduğu için SEO sıralamasında önemli bir faktördür. URL'leri otomatik olarak oluşturabilirsiniz, ancak blog gönderileri için özelleştirilmiş URL'ler gitmenin yoludur.
Özelleştirilmiş URL'ler, arama motorlarının ve benzer şekilde kullanıcıların sayfanın ne hakkında olduğunu bilmelerine yardımcı olur ve bu da Google botlarının sayfaları uygun şekilde dizine eklemesine olanak tanır.
Özelleştirilmiş URL'lerin bir başka avantajı da, sıralandığınız anahtar kelimeleri uygulamanıza izin vermesidir.
İyi bir URL oluşturmak için sözcükleri ayırmak için kısa çizgiler kullanın, tüm durak sözcüklerini ( a, the, ve, but, en, vb.) kaldırın ve gerektiğinde kurallı etiketler kullanın .
URL yapısı özelleştirmesi, blog gönderilerinizin başarısı için çok önemli olduğundan, yerel dijital ajansınızdan biraz yardım almayı düşünün. Örneğin, işletmeniz New York'ta bulunuyorsa, yerel trendlere ayak uydurmanıza yardımcı olacak bir New York web sitesi tasarım ajansı arayın.
Profesyonellerle çalışmak, daha kısa sürede ölçülebilir sonuçlar sağlayacaktır.
3.) İçeriğinize Dahili Bağlantılar Ekleyin:
Dahili bağlantılar, aynı web sitesindeki başka bir web sayfasına referanstır. Başka bir deyişle, dahili bağlantılar, okuyuculara ihtiyaç duydukları yerde belirli bir konuda daha fazla içerik sağlar.
Dahili bağlantı stratejiniz, sitenizdeki en önemli sayfaları tanımlamayı, en uygun bağlantı sayısını uygulamayı (genel kural, gönderi başına yaklaşık dört dahili bağlantıdır) ve okuyucularınızı sitenizde tutmak için dahili bağlantılarınızı aynı pencerede açmayı içermelidir. alan.
Blog gönderilerinize dahili linkler eklerseniz, arama motorlarının sizi bulması ve sıralaması daha kolay olacaktır.
4.) Öne Çıkan Parçacıklar İçin Optimize Edin:
Öne çıkan snippet'ler, bir web sayfasından Google'ın arama sonuçlarında çıkan kısa pasajlardır. Öne çıkan snippet'ler genellikle kullanıcıların kim, ne, nerede, neden ve nasıl sorularına hızlı bir şekilde yanıt verir.
Google, içeriğinizi öne çıkan bir snippet olarak tanırsa, otomatik olarak daha iyi SERP gayrimenkulü kazanırsınız.
Dört tür öne çıkan snippet vardır:
Paragraf özellikli snippet'ler - paragraf snippet'lerinin çoğu, "ne" ve "neden" sorgulayıcı kelimelerle başlar ve yaklaşık 42 kelime veya 250 karakter içerir. SERP'lerde daha üst sıralarda yer almak için Anahtar Kelime Zorluğu (KD) puanı düşük olan soru anahtar kelimeleri bulun. KD, belirli bir anahtar kelime için rekabeti ölçer ve puan ne kadar düşük olursa, o anahtar kelime için sıralama o kadar kolay olur.
Liste formunda öne çıkan snippet'ler – 6 punto ve 44 kelimeden oluşur ve sıralı (1., 2., 3…) veya sırasız (madde imlerine bölünmüş) olabilir.
Tablo snippet'leri içeriyordu - ortalama olarak 40-45 kelimeden oluşan beş satır ve iki sütun var. Tablo özellikli snippet'leri optimize etmek için ilgili içeriği HTML'deki tablo etiketleriyle işaretleyin.
Video, snippet'ler içeriyordu - yaklaşık 6 dakika 35 saniye sürüyor. Video özellikli snippet'ler diğer türler kadar yaygın değildir. Bunları yalnızca kitleniz video içeriğini tercih ediyorsa kullanın.
Kullanıcılarınızın amacını anlamak, öne çıkan snippet'leri optimize etmede çok yardımcı olabilir. Kullanıcılarınızın amacı, kısa bir cevap istemekten bir karşılaştırma okumaya veya bir video izlemeye kadar değişebilir.
Spesifik bir cevap isteyen kullanıcılar ne için geldiklerini bilirler ve genellikle herhangi bir ek bilgi okumakla ilgilenmezler. Bu tür öne çıkan snippet'lerin, önemli bir trafik çekmekten ziyade marka oluşturmaya yardımcı olma olasılığı daha yüksektir.
Kısa cevap isteyen kullanıcılar, sonuçlara tıkladıklarında daha fazla bilgi alma seçeneği ile bir liste formunda bir paragraf veya öne çıkan snippet beklerler.
OPTİMİZE ETMEK
SEO SONUÇLARI