MÜHENDİSLİK BÖLÜMLERİ NELERDİR?
Mühendislik; Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)’ anda sayısal sıralama ile en fazla 300.000 sıralama gerektiren; teknik, pratik bilgi, matematiksel veri ve sosyal veriler eşliğinde kullanım için yeni sistemler üretme ve geliştirme ile sorumlu olan meslektir.
EN İYİ MÜHENDİSLİK BÖLÜMLERİ MAAŞLARI VE İŞSİZLİK ORANLARI:
• BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ:
Genel olarak yazılım, algoritma, programlama ve donanım ile ilgilenirler. İşsiz kalma oranı ,3 şeklindedir. Yani yaklaşık 100 mezundan 10’u işsiz kalabilme ihtimali vardır. Maaşları ilk senelerde 5.900 TL ile 6.500 TL arasında değişmektedir.
• YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ:
İhtiyaçlar sonucunda yaratacakları yazılımın gereksinimlerini, yapısını ve tasarımını inceleyip yazılımı meydana getirirler. İşsiz kalma oranı, TÜİK verilerine göre ,3 şeklindedir. Yani yaklaşık 100 mezundan 10’u işsiz kalabilme ihtimali vardır. Maaşları ilk senelerde 6.500 TL ile 6.750 TL arasında değişmektedir.
• ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ:
Elektrik motorları ve çeşitli sistemleri tasarımlarını geliştirirler, test ederler. İşsiz kalma oranı her sene verileri değişmekte olup internetten yararlandığım verilere göre ile 0 arasında değişiyor. Devlette maaşı 11.440 olarak belirlenmiştir.
• MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ:
Bir enerji türünü bir diğer enerji türüne çevirebilen makineler üzerinde çalışır. Tasarım, verim hesabı ve çizim yapar. İşsizlik oranının ’u aşkın olduğu yazmaktadır. Maaş bilgi birikimine bağıl olarak değişmekte olup 9.750 TL’den 14.580 TL’ye kadar artabilmektedir.
• ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ:
Üretim planlar, süreç geliştirir, süreçlerin en iyi şekilde sürmesini sağlar. 2019 yılı verilerinde işsizlik oranı ,1 olarak belirlenmiştir. Maaş, ortalama 6.900 TL’dir.
• KİMYA MÜHENDİSLİĞİ:
Ham maddelerin, kimyasal maddelerin proses(süreç) kısmıyla ilgilenir. İşsizlik oranı civarındadır. Maaş ortalama 11.440 TL olarak yazmaktadır.
• METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ:
Malzemeyi geliştiren, üreten, farklı alanlara süren bölüm. Maaş ortalama 10.000 civarındadır.
• MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ:
Makinelerin mekanik ve elektronik özelliklerini verimliliği arttırmak amacıyla geliştirir. Maaş ortalama 9.000 TL’dir.
Habervip