Nörolojik Hastalıklar Nelerdir? Nasıl Tedavi Edilir?
Dünya çapında nörolojik hastalıkların farklı sebepleri bulunmaktadır. Bu hastalıkların bazıları ciddi tehditler unsuru haline gelirken bazıları da sadece kontrol edilir ve tedaviye bile ihtiyaç duyulmaz.
En Sık Görülen Nörolojik Hastalıklar
Nörolojik hastalıklar kendi içinde farklı sınıflara ayrılmaktadır. En çok görülen çeşitleri:
l Beyin Damar Hastalıkları
l Parkinson
l Kas Hastalıkları
l Migren
l Epilepsi
l Alzheimer
l Beyin ve Omurilik Tümörleri
Olarak sınıflandırılabilir.
Beyin hastalıkları farklı derecelerde risklere sahiptir. Hastalıklar bazı durumlarda kişinin yaşam konforunu sürekli ya da belirli aralıklarla etkilese de genel olarak tedaviye ihtiyaç duymazlar. Bazı hastalıklar ise çok ciddi belirtiler verir ve ölümcüldür.
Hangi Nörolojik hastalıklar Risklidir?
Nörolojik hastalıkların içinde en tehlikeli olanlar beyin ve omurilik tümörleri ile beyin damar hastalıklarıdır. Bu hastalıklardan tümörler beyin hücrelerinin ölmesine ve bir daha kullanılamamasına sebep olur. Bu da kişinin ölümüne kadar gitmektedir.
Bunun dışında damar hastalıkları da kişinin Beyin kanaması gibi önemli ve ölümcül sorunlar yaşamasına sebep olmaktadır. Bunların dışında Alzheimer unutkanlığa sebep olsa da ölümcül etkileri nadir görülür. Epilepsi de tedavi edilebilir bir hastalıktır ancak tedavi edilmezse son derece risklidir.
Nörolojik Hastalıkların En Düşük Riskli Olanları Hangileri?
Migren bir nörolojik hastalık olarak geçmektedir ve halkta büyük bir yoğunluğa sahiptir. Milyonlarca kişinin geçirdiği bir hastalık olan migrenin sebebi tam olarak bilinmemektedir. Migren hastalığı belirsiz aralıklarla nöbet şeklinde gerçekleşir. Ataklar başladığında kişinin görüşü kısıtlanır, bu görüş kısıtlanması sırasında herhangi bir Baş ağrısı olmasa da belirli bir süre sonra ciddi baş ağrıları başlar. Migren ağrısının geçmesi için her ağrı kesici işe yaramaz.
Buna benzer olarak epilepsi de ataklar şeklinde gerçekleşir. Normal şartlarda atakların kişiyi öldürme etkisi yoktur ancak kişi atak geçirirken kendini kontrol edemez. Bu nedenle atak sırasında kafasını vurabilir ya da dilini yutup boğulabilir. Bu gibi durumlar sebebiyle epilepsi hastalığının nöbeti sırasında diğer faktörlere bağlı olarak ölüm gerçekleşebilir. Epilepsi hastalığı küçük yaşlardan itibaren ortaya çıkabilir ve tedavisi mümkün olan bir hastalıktır.