Şişkinlikle Mücadele Eden ve Göbeği Düzleştiren Beş Aromatik BitkiYemekten sonra hissettiğimiz rahatsızlık, midemizin şişmesi, bel çevremizin iki katına çıkması ve kıyafetlerimizin bize dar gelmesi... Bu durum, irritable bağırsak sendromu olarak bilinen ve batı dünyasındaki yetişkinleri sık sık rahatsız eden en yaygın
Sindirim bozukluğunun belirtilerinden biridir.Bazı yiyeceklerin bizi şişirdiğini biliyoruz ve bunları mümkün olduğunca kaçınmaya çalışıyoruz. Ancak sorun sık sık ortaya çıkıyor ve günlük yaşamımızı etkiliyorsa, doktora gitmeli ve bize verdiği tavsiyelere uymalıyız.Geleneksel olarak, bazı bitkilerin bu semptomları hafiflettiği ve şişkin karnımızı "indirdiği" bilinmektedir. İşte doğanın eczanesinden beş öneri, daha düz bir karın için deneyebileceğiniz ve genel çabanıza dahil edebileceğiniz.Bu bitkileri demleme şeklinde tüketebilirsiniz - yani bir tatlı kaşığı bitkiyi bir fincan suya atın ve kaynatın. Günde iki demleden fazla tüketmeyin.

Menta
Menta (Mentha piperita), sindirim için faydalı bir bitkidir ve geleneksel olarak sindirim problemlerinin, irritable bağırsak sendromunun semptomlarının giderilmesinde kullanılır. Bağırsakları gevşetir, ağrıyı hafifletir ve şişkinliği azaltır. Birçok doğu halkında, yemekten sonra servis edilir, çünkü sindirime yardımcı olur ve nefesi tazeler. Papatya ve anason ile birlikte, sindirimi kolaylaştıran bitki karışımlarında sıklıkla bulunur.
Melisa
Bu bitki, sık sık sindirim rahatsızlıkları yaşayanlar için iyi bir seçimdir. Mide ağrısı çekenler, stresli veya kaygılı olduklarında midesi bulananlar için önerilir. Limonlu bir kokusu vardır ve nane ile birlikte gelir. Ayrıca stres ve uykusuzlukla mücadele etmeye de yardımcı olur.
Fesleğen
Fesleğen, menta gibi rahatlatıcı bir etkiye sahiptir, mideyi "yumuşatır" ve ekşime ve şişkinlikten kurtulmaya yardımcı olur.
Anason
Anason tohumları spazm giderici ve hafif müshil etkisine sahiptir. Mide ağrısını hafifletir ve şişkinliği azaltır.
Papatya
Alçakgönüllü papatya, adını düşük büyümesinden alır - toprağın elması. En yararlı tıbbi bitkilerden biri olarak kabul edilir, hafif bir etkiye sahiptir ve herkese tavsiye edilir. Şişkin bir yemekten sonra, şişkinliği yatıştırmak için papatya demlemesi idealdir. Ayrıca hafif bir idrar söktürücü etkiye de sahiptir.
Kaçınmamız gereken yiyecekler
Bizi şişiren yiyecekler herkes için aynı değildir, ancak genel olarak şişkinliği teşvik eden bazıları vardır. Bizim yapmamız gereken tek şey, aşağıdakilerden hangilerinin bizi rahatsız ettiğini belirlemek ve karnımızı vurgulayacak dar bir kıyafet giymeyi planladığımızda onlardan kaçınmaktır: Mercimek, fasulye, nohut, enginar, kuşkonmaz, Brüksel lahanası, brokoli, karnabahar, pırasa, biber, bezelye, salatalık, soğan, gazlı içecekler, mısır, tam tahıllı buğday ürünleri, süt, yumuşak peynir, dondurma, laktoz içeren paketli gıdalar.Şişkinliği azaltmaya yardımcı olabilecek başka bitkiler şunlardır: - Zerdeçal: Zerdeçal, içerdiği kurkumin adlı anti-inflamatuar bir bileşik sayesinde şişkinliği ve gazı azaltabilir. Zerdeçal çayı yapmak için 1 çay kaşığı (2 gram) toz zerdeçalı 1 su bardağı (240 ml) kaynamış suya ekleyin ve 10 dakika demleyin¹. - Adaçayı: Adaçayı, antispazmodik ve karminatif özelliklere sahiptir, yani bağırsak kasılmalarını önler ve gaz çıkışını kolaylaştırır. Adaçayı çayı yapmak için 1 yemek kaşığı (2 gram) kurutulmuş adaçayı yaprağını veya 1 poşet çayı 1 su bardağı (240 ml) kaynamış suya ekleyin ve 5 dakika demleyin². - Kişniş: Kişniş, sindirimi iyileştirmeye ve şişkinliği azaltmaya yardımcı olabilecek uçucu yağlar içerir. Kişniş çayı yapmak için 1 yemek kaşığı (2 gram) taze veya kurutulmuş kişniş yaprağını veya tohumunu 1 su bardağı (240 ml) kaynamış suya ekleyin ve 10 dakika demleyin³.