Olayın Detayları

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde düzenlenen bir düğün töreninde havaya ateş açıldığı ihbarı, polis ekiplerini harekete geçirdi. İlçe Emniyet Müdürlüğü, hızlı bir şekilde müdahale ederek düğünde silahla havaya ateş eden 4 kişiyi gözaltına aldı.

Ele Geçirilen Silahlar
Afşin Kaymakamlığı'nın açıklamasına göre, şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda silah bulundu. Aramalarda; 3 kurusıkı tabanca, 1 ruhsatsız tabanca, şarjörler, mermiler, av tüfeği ve kartuşlar ele geçirildi.
Soruşturma Başlatıldı
Olayla ilgili adli makamlar soruşturma başlattı ve ele geçirilen silahlar emniyet güçleri tarafından muhafaza altına alındı. Afşin Kaymakamlığı, silahla havaya ateş edilmesinin kabul edilemez olduğunu belirterek, bu tür olaylara karşı kararlı bir şekilde mücadele edileceğini açıkladı.
Uyarı ve Çağrı
Yetkililer, havaya ateş etmenin yasal olmadığını ve insan hayatıyla oynadığını hatırlatarak vatandaşları bu tür tehlikeli davranışlardan kaçınmaları konusunda uyardı. Açıklamada, silahla havaya ateş etmenin eğlence aracı olarak kullanılmaması gerektiği vurgulandı.